Pavasaris ir pikniku un šašliku. Tāpēc vēlamies dalīties ar jums ar slavenā kulinārijas blogera Valērija Ponomara recepti sulīgam cūkgaļas šašlikam.
Marināde ar tomātu sulu un garšvielām sniedz apbrīnojamu rezultātu.
Sastāvdaļas:
Cūkgaļas kakla karbonāde – 2 kg
Sīpoli – 1 kg
Rupjā sāls – 1 tējkarote
Melnie pipari – 1 tējkarote
Ķimenes – 1 tējkarote
Tomātu sula – 250 ml
Lasi vēl: Aprīļa spoguļdatumi: cik reizes vēl varēsim ievēlēties vēlēšanos
Pagatavošanas metode:
Gaļu sagrieziet vistas olas lieluma gabaliņos. Sagriež perpendikulāri šķiedrām.
Sīpolu sagriež un sajauc ar sāli, lai tas izdalītu sulu, un ievieto dziļā bļodā. Pievieno garšvielas un tomātu sulu, tad visu sajauc ar gaļu.
Atstāj gaļu marinēties vismaz uz četrām stundām vai, vēl labāk, atstāj uz nakti. Šajā laikā šašliks iemarinēsies nevainojami.
Uzlieciet gaļu uz iesmiem un cepiet uz oglēm 10-15 minūtes, laiku pa laikam pagriežot. Pirms pasniegšanas šašliku pārkaisa ar marinētiem sīpoliem.